وارد کردن اطلاعات دانشگاه در سامانه ی LMS ریلاین
برای وارد کردن اطلاعات دانشگاه در سامانه ی LMS ریلاین، نیاز به تکمیل نمونه اکسل ها دارید.
برای وارد کردن اطلاعات دانشگاه در سامانه ی LMS ریلاین ، نیاز به تکمیل 10 فایل اکسل دارید .
- مراکز
- دروس
- زیر گروه ها
- کاربران
- اساتید
- دروس کاربران
- دروس اساتید
- مدیران مراکز
- برنامه ی کلاسی
- حذف دروس کاربران
ما در ادامه شما را در تکمیل این فایل های اکسل راهنمایی میکنیم
فایل شماره 1 – مراکز
- دانشگاه هایی که شامل چندین مرکز هستند ، نیاز به تکمیل فایل مراکز دارند .
- برای مثال دانشگاه پیام نور استان اصفهان ( که شامل پیام نور مرکز خوانسار ، پیام نور مرکز گلپایگان ، پیام نور مرکز آران و بیدگل و .. ) است ، باید فایل مراکز را تکمیل کند .
- اکسل مراکز شامل کد دانشگاه (1) ، نام مرکز ( پیام نور واحد آران و بیدگل ) و کد مرکز ( 1234) میباشد . فایل اکسل را مطابق توضیحات و تصویر تکمیل کنید .
فایل شماره 2 – دروس
- برای تعریف روابط اساتید و دانشجویان لیست کامل دروسی که در دانشگاه شما تدریس میشوند مورد نیاز است . ( برای مثال در دانشکده ی فنی و حرفه ای دختران هاشمی خوانسار ، کلیه ی دروس ریاضیات عمومی ، طراحی صفحات وب ، برنامه نویسی 1 ، برنامه نویسی 2 ، تاریخ امامت و ... تدریس میشوند )
- شما باید اطلاعات دروسی که در دانشگاهتان تدریس میشود را در این فایل وارد کنید .
- اکسل دروس شامل نام درس ( ریاضیات عمومی 1 ) و کد درس ( 1234 ) است . فایل اکسل را مطابق توضیحات و تصویر تکمیل کنید .
فایل شماره 3 – زیر گروه ها
- ممکن است در دانشگاه شما هم (مانند خیلی از دانشگاه های دیگر) یک درس توسط اساتید مختلف یا توسط یک مدرس در ساعت های متفاوت تدریس شود . ( برای مثال درس ریاضیات عمومی 1 در ساعت 8 تا 10 روز شنبه توسط استاد احمدی و در همان ساعت توسط استاد عباسی بصورت هم زمان تدریس شود ؛ یا درس زبان تخصصی در ساعت 10 تا 12 روز سه شنبه توسط استاد محمدی برای یک گروه از دانشجویان ، و در ساعت 12 تا 2 روز سه شنبه توسط همان استاد برای گروه دیگری از دانشجویان برگزار شود )
- شما باید لیست کامل زیر گروه های دروس دانشگاهتان را در این فایل وارد کنید . ( برای مثال ریاضیات عمومی 1 با کد 1234 در زیر گروه های 1 ، 2 و 3 در دانشگاه تدریس میشوند )
- اکسل زیرگروه تنها شامل یک ستون برای کد زیر گروه میباشد .
فایل شماره 4 – کاربران
- لیست کاربران شامل 11 ستون است . هر ردیف هم اطلاعات یک دانشجو را در بر میگیرد .
- برای هر دانشجو ، 6 فیلد اجباری و 4 فیلد اختیاری وجود دارد . اطلاعات اجباری شامل نام ، نام خانوادگی ، شماره دانشجویی ، کد ملی ، جنسیت و کد مرکز است . فیلد های اختیاری نیز شامل ایمیل ، تلفن ثابت ، تلفن همراه و نام پدر است .
- نام ( ستون 1 ) و نام خانوادگی ( ستون 2 ) کاربران را در قسمت مربوطه وارد کنید.
- شماره ی دانشجویی ( ستون 3 ) هر کاربر باید یک کد منحصر به فرد باشد . در صورتی که دو یا چند کاربر یک شماره دانشجویی مشابه داشته باشند ، تنها یکی از آنها در سامانه ثبت خواهند شد.
- کد ملی ( ستون 4 ) هر کاربر باید یک کد 10 رقمی منحصر به فرد باشد .
- چنانچه آدرس ایمیل (ستون 5 ) کاربر مورد نظر را در دست دارید در قسمت مربوطه وارد کنید. در غیر این صورت از ایمیل a@yahoo.com استفاده کنید.
- چنانچه شماره تلفن همراه ( ستون 6 ) و شماره تلفن ثابت ( ستون 7 ) کاربران خود را دارید ، در این قسمت ها وارد کنید . در غیر این صورت از علامت * استفاده کنید.
- در ستون جنسیت ( ستون 8 ) ، یکی از دو عدد 1 یا 2 ( 1 به نشانه ی جنس مذکر و 2 به نشانه ی جنس مونث ) قرار میگیرد .
- چنانچه اطلاعی از نام پدر ( ستون 9 ) کاربران خود را دارید ، در این قسمت ها وارد کنید . در غیر این صورت از علامت * استفاده کنید.
فایل شماره 5 – اساتید
- لیست اساتید شامل 8 ستون است . هر ردیف هم اطلاعات یک استاد را در بر میگیرد .
- برای هر مدرس ، 5 فیلد اجباری و 3 فیلد اختیاری وجود دارد . اطلاعات اجباری شامل نام ، نام خانوادگی ، کد استادی ، کد ملی و جنسیت است . فیلد های اختیاری نیز شامل ایمیل ، تلفن ثابت و تلفن همراه است .
- نام ( ستون 1 ) و نام خانوادگی ( ستون 2 ) اساتید را در قسمت مربوطه وارد کنید.
- کد استادی / نام کاربری ( ستون 3 ) هر مدرس باید یک کد منحصر به فرد باشد . در صورتی که دو یا چند کاربر یک کد استادی مشابه داشته باشند ، تنها یکی از آنها در سامانه ثبت خواهند شد.
- کد ملی ( ستون 4 ) هر کاربر باید یک کد 10 رقمی منحصر به فرد باشد .
- چنانچه آدرس ایمیل (ستون 5 ) مدرس مورد نظر را در دست دارید در قسمت مربوطه وارد کنید. در غیر این صورت از ایمیل a@yahoo.com استفاده کنید.
- چنانچه شماره تلفن همراه ( ستون 6 ) و شماره تلفن ثابت ( ستون 7 ) کاربران خود را دارید ، در این قسمت ها وارد کنید . در غیر این صورت از علامت * استفاده کنید.
- در ستون جنسیت ( ستون 8 ) ، یکی از دو عدد 1 یا 2 ( 1 به نشانه ی جنس مذکر و 2 به نشانه ی جنس مونث ) قرار میگیرد .
فایل شماره 6 – دروس کاربران
- فایل اکسل دروس کاربران شامل 5 ستون اجباری برای تکمیل است . هر ردیف هم اطلاعات یک دانشجو و درس اخذ شده ی او را در بر میگیرد .
- هر دانشجو میتواند تنها در یک مرکز تحصیل کند . پس تکرار یک کد دانشجویی با دو کد مرکز متفاوت در سامانه مشکل ساز خواهد شد .
- کد مرکز ( ستون 1 ) مورد نظرتان ، که پیش از این در لیست مراکز وارد کردید را در قسمت مربوطه وارد کنید.
- کد درس ( ستون 2 ) ، کد زیر گروه آن درس ( ستون 3 ) و کد دانشجویی ( ستون 5 ) را در این ستون ها وارد کنید.
- ترم ( ستون 4 ) تحصیلی جاری ، که قبلا توسط شما در سامانه تعریف شده است را در این قسمت وارد کنید.
فایل شماره 7 – دروس اساتید
- فایل اکسل دروس اساتید شامل 5 ستون اجباری برای تکمیل است . هر ردیف هم اطلاعات یک استاد و درس تدریس شده ی او را در بر میگیرد .
- کد مرکز ( ستون 1 ) مورد نظرتان ، که پیش از این در لیست مراکز وارد کردید را در قسمت مربوطه وارد کنید.
- کد درس ( ستون 2 ) ، کد زیر گروه آن درس ( ستون 3 ) و کد استادی / نام کاربری ( ستون 5 ) را در این ستون ها وارد کنید.
- ترم ( ستون 4 ) تحصیلی جاری ، که قبلا توسط شما در سامانه تعریف شده است را در این قسمت وارد کنید.
فایل شماره 8 – مدیران مراکز
- مدیران مراکز ، افرادی هستند که روی هر مرکز نظارت خواهند داشت . شما میتوانید برای هر مرکز یک یا چند مدیر مرکز تعریف کنید .
- این مدیران میتوانند به دروس ، کلاس ها ، آزمون ها و سوالات دسترسی داشته باشند.
- دسترسی های این مدیران توسط مدیرکل قابل تغییر خواهد بود .
- برای تعریف مدیر از طریق فایل اکسل ، 5 ستون اجباری و 7 ستون اختیاری برای تکمیل وجود دارد . اطلاعات اجباری شامل نام ، نام خانوادگی ، کد ملی ، تلفن همراه و کد مرکز است . فیلد های اختیاری نیز شامل ایمیل و تلفن همراه است .
- نام ( ستون 1 ) ، نام خانوادگی ( ستون 2 ) ، کد ملی ( ستون 3 ) و تلفن همراه ( ستون 6 ) مدیران را در قسمت مربوطه وارد کنید.
- کد مرکزی ( ستون 7 ) که قرار است مدیر مورد نظر شما روی آن نظارت داشته باشد را در قسمت مشخص شده وارد کنید .
- کد ملی ( ستون 3 ) هر مدیر باید یک کد منحصر به فرد باشد . در صورتی که دو یا چند کاربر یک کد ملی مشابه داشته باشند ، تنها یکی از آنها در سامانه ثبت خواهند شد.
- چنانچه آدرس ایمیل ( ستون 4 ) و تلفن ثابت ( ستون 5 ) مدیر مورد نظر را در دست دارید در قسمت مربوطه وارد کنید. در غیر این صورت از ایمیل a@yahoo.com استفاده کنید.
فایل شماره 9 – برنامه ی کلاسی
- برنامه ی کلاسی ، برنامه ای شامل روز و ساعت شروع و پایان هر کد کلاس است که در قالب یک فایل اکسل روی سامانه بارگذاری میشود .
- این برنامه ، لینک ورود به کلاس آنلاین را ، هر هفته در ساعت مقرر به استاد و دانشجویان آن کلاس نمایش میدهد .
- برنامه ی کلاسی تنها توسط مدیر کل و مدیر مرکز قابل دسترسی و ایجاد خواهد بود . لذا در صورتی که مدرس نتواند در ساعت مقرر شده ی کلاس حضور پیدا کند ، باید از مدیر مرکز مربوطه درخواست ایجاد کلاس جبرانی نماید .
- مدیر کل و مدیر مرکز میتوانند خارج از برنامه ی کلاسی ، تا زمان تکمیل انتخاب واحد ها و تکمیل اکسل فایل برنامه ی کلاسی ، از گزینه ی " ایجاد لینک گروهی کلاس آنلاین " استفاده کنند . اما توجه داشته باشید که این گزینه ، برای کلیه ی کلاس های موجود در سامانه ، لینک های مجزای Adobe Connect یا BBB ایجاد میکند و این لینک در تمام ساعات شبانه روز و روزهای هفته قابل دسترسی خواهد بود .
- در ستون اول کد مرکز ، ستون دوم کد درس ، ستون سوم کد زیر گروه ، ستون چهارم ترم ( که مجموع این چهار ستون در جدول دروس اساتید وجود دارد و تنها نیاز به کپی کردن آن است ).
- ستون پنجم روز های هفته ( شنبه کد 1 ، یکشنبه کد 2 ، دوشنبه کد 3 الی آخر ) ، ستون ششم ساعت شروع کلاس در فرمت 24 ساعته ( مثلا 13 ، 11:30 ، 09 و .. ) ، ستون هفتم ساعت اتمام کلاس در فرمت 24 ساعته و در ستون آخر ، تعداد دفعات تکرار کلاس در هفته ها قرار میگیرد (مثلا عدد 16 ، 16 جلسه ی درسی برای شما در هر هفته و ساعت مشخص شده ایجاد میکند).
فایل شماره 10 – لیست حذفیات
- فایل اکسل حذفیات ، فایلی است که در آن اطلاعات درس های حذف شده توسط کاربران به سامانه وارد میشود.
- این فایل اکسل شامل پنج ستون کد مرکز ، کد درس ، کد زیر گروه ، کد ترم و کد دانشجویی است .
- بعد از تحویل این فایل اکسل به ما ، این کاربران و درس هایی که پیش از این اخذ کرده بودند از روی سامانه حذف خواهد شد .